Banner portadaEscudo De Ares
imagen tel |Ir A Principal|Contacto

Logotipo Ares


Ares, Sábado 30 de Maio de 2020
Galego|Español|English
O ALCALDE RESPONDE

Pregúntelle ao Alcalde
CÁMARA WEB
WebCam Concello
CALENDARIO
añomesMaio
2020
mesaño
LuMaMiXoVeSaDo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendario escolas MunicipaisEscolas Municipais
SEDE DIGITAL
Sede Digital

Licitaci髇 Electr髇ica

Perfil Contratante

Ares Digital

Tempo CPI Conde de Fenosa
Alcalde Julio Iglesias
Saúdo do Alcalde
Julio Ignacio Iglesias Redondo
III CONCURSO FOTOGRAFIA XUVENIL 2019

Vive Ares 2018

Actividades culturais

Actividades Deportivas

III PLAN DE IGUALDADE DE OPORTUNIDADES DO CONCELLO DE ARES

PERIODO MEDIO DE PAGO A PROVEEDORES

APROBACI脫N PROVISIONAL PXOM 2017

APROBACI脫N INICIAL PXOM 2014

Contrataci贸n Persoal

Animais Abandonados

Policí Local

Protección civil

Trámites frecuentes

Zona Reciclaxe

Wi-fi Gratis

Aloxamentos e restaurantes


Noticias
Notas de prensa
BANDO: Resumo condici贸ns apertura comercios e establecementos de prestaci贸n de servizos para a fase 1
07 Maio 2020 12:27
BANDO: Resumo condici贸ns apertura comercios e establecementos de prestaci贸n de servizos para a fase 1BANDO: Resumo condici贸ns apertura comercios e establecementos de prestaci贸n de servizos para a fase 1BANDO: Resumo condici贸ns apertura comercios e establecementos de prestaci贸n de servizos para a fase 1
D. JULIO IGNACIO IGLESIAS REDONDO, ALCALDE DO CONCELLO DE ARES, POR MEDIO DO PRESENTE, FAI SABER

RESUMO CONDICI脫NS APERTURA COMERCIOS E ESTABLECEMENTOS DE PRESTACI脫N DE SERVIZOS PARA A FASE 1

APROBADA O 3 DE MAIO PARA TERRITORIOS INSULARES
PREVISIBLEMENTE APLICABLE O 11 DE MAIO PARA PROVINCIA DA CORU脩A

Orde SND/386/2020, do 3 de maio, pola que se flexibilizan determinadas restrici贸ns sociais e determ铆nanse as condici贸ns de desenvolvemento da actividade de comercio comerciante polo mi煤do e de prestaci贸n de servizos, as铆 como das actividades de hostaler铆a e restauraci贸n nos territorios menos afectados pola crise sanitaria ocasionada polo COVID-19

1.- Comercios e establecementos de servizos suspendidos excepto locais de +400 m ou que se atopen dentro de centro comercial sen entrada directa e independente desde o exterior do mesmo

* Reduci贸n do aforo ao 30% do total autorizado (inclu铆dos traballadores). Expo帽er ao p煤blico aforo m谩ximo do local

* Poden establecer tam茅n un sistema de recollida do produto no establecemento garantindo que non haxa aglomeraci贸ns

* Un traballador atendendo a s贸 a un cliente ao mesmo tempo

* Sinalizar as distancias m铆nimas de 2 m entre clientes con marcas, valos, balizas,...Se non 茅 posible manter esta distancia, s贸 un cliente dentro do local.

* Distancia m铆nima de seguridade con cliente 2 m ou 1 m se existe sistema de protecci贸n (biombos, ampliaci贸n de mostradores,鈥), salvo que pola actividade resulte imposible, como barber铆as, cl铆nicas,..neste caso usar Epis adecuados.

* Xel hidroalc贸holico ao dispor dos clientes na entrada

* Non autoservizo, debe servir o traballador. M谩quinas de vending, lavander铆as autoservizo, respectar medidas hixi茅nicas e informar a clientes de como usalas correctamente

* T茅xtil: se o cliente proba unha peza, deber谩 hixienizarse, as铆 como o probador, antes de po帽ela de novo 谩 venda

* Horario preferente para maiores de 65 anos

* Os clientes poder谩n acudir a estes establecementos que se atopen nos seus municipios salvo que o produto ou servizo non se atope dispo帽ible no mesmo.

* Non aplicable a establecementos que xa pod铆an estar abertos durante o estado de alarma inicial.

* HIXIENE ESTRITA NO ESTABLECEMENTO

- Realizar谩n, polo menos, d煤as veces ao d铆a (unha delas ao final da xornada e outra preferentemente ao mediod铆a), unha limpeza e desinfecci贸n, con virucida ou diluci贸n de lixivia, das instalaci贸ns con especial atenci贸n 谩s superficies de contacto m谩is frecuentes como pomos de portas, mostradores, mobles, pasamanos鈥)
- Se hai m谩is dun traballador atendendo, limpar tam茅n as zonas de vestiarios, despachos de billetes,...
- Limpeza tam茅n cada cambio de quenda, se o houbese.
- Desinfecci贸n diaria de uniformes e roupa de traballo (ciclos de entre 60潞 e 90潞)
- Garantirase unha ventilaci贸n adecuada de todos os establecementos e locais
- Non se utilizar谩n os aseos dos establecementos comerciais por parte dos clientes,
- Papeleiras, se 茅 posible con tapa e pedal, para material desechable. Limpar 1 vez ao d铆a.
- Respectar a normativa de seguridade laboral para os empregados (Epis, m谩scaras, xel hidroalcoh贸lico, luvas,....)

2.- Condici贸ns nas que deben desenvolverse as actividades de mercadillo

* 25% dos postos habituais autorizados ( posibilidade de ampliar espazo ocupado)

* Preferencia postos de alimentaci贸n e de bens de primeira necesidade

* Non manipulaci贸n de produtos polas persoas consumidoras

* Distanciar postos entre si e dos clientes e viandantes. Marcar con valos, marcas en chan,鈥

* Papeleiras con pedal para refugallos

* Un cliente, un empregado

* Dispensadores de xel hidroalcoh贸lico na zona para os clientes

* Elim铆nase o autoservizo, deber谩n servilos un empregado

3.- Condici贸ns para a reapertura de terrazas dos establecementos de hostaler铆a e restauraci贸n

* Reducidas ao 50 % das mesas permitidas (ou da ampliaci贸n, se se concedese )

* Distancia m铆nima de seguridade de 2 metros entre cada mesa ou grupo de mesas

* M谩ximo 10 persoas non vulnerables por mesa ou agrupaci贸n de mesas ( acordes co n煤mero de persoas, por exemplo non 10 persoas ao redor dunha mesa para 4 prazas) e que permitan gardar a distancia m铆nima de seguridade interpersoal

* Fomentarase o pago con tarxeta ou outros medios que non supo帽an contacto f铆sico

* Obrigatorio m谩scara para empregados se non poden manter distancia de 2 m do cliente

* HIXIENE ESTRITA NA TERRAZA

- Limpeza e desinfecci贸n do equipamento da terraza, en particular mesas, cadeiras, as铆 como calquera outra superficie de contacto, entre un cliente e outro
- Se priorizar谩 a utilizaci贸n de manteler铆as dun s贸 uso
- Dispensadores de xel hidroalcoh贸lico na entrada ao local
- Evitarase o uso de cartas de uso com煤n, optando polo uso de dispositivos electr贸nicos propios, lousas, carteis ou outros medios similares.
- Os elementos auxiliares do servizo, como a vaixela, cristaler铆a, xogo de cubertos ou manteler铆a, entre outros, almacenaranse en recintos pechados e, se isto non fose posible, lonxe de zonas de paso de clientes e traballadores.
- Eliminaranse produtos de autoservizo como servilleteros, palilleiros, vinagreras, aceiteiras, e outros utensilios similares, priorizando monodosis desechables
- Ocupaci贸n m谩xima dos aseos: 1 persoa 谩 vez. Limpeza 6 veces ao d铆a.


Ares, 7 de maio de 2020

O alcalde,
Asdo. Julio Ignacio Iglesias Redondo
Icono de conformidad con el Nivel Doble–A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0| XHTML 1.0 Transitional Válido| ¡CSS Válido!|Rss Concello Ares